Datum: 21/12/2012 18:00
Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 18
Pescara pakt drie belangrijke punten

Pescara heeft thuis gewonnen van Catania met 2-1. Daarmee doet de thuisploeg een uitstekende zaak tegen de degradatie.

Halfweg de eerste helft was de thuisploeg op voorsprong gekomen, toen Celik op aangeven van Weiss de 1-0 binnentrapte. Echt lang konden ze niet genieten van hun voorsprong, want tien minuten later werden de bordjes al weer in evenwicht gehangen dankzij Barrientos, na voorbereidend werk van Izco. Daarmee was ook de ruststand bekend.

In de tweede helft drongen beide ploegen nog wel aan om de winning goal te maken, maar uiteindelijk viel die pas in de laatste minuut van de toegevoegde tijd. Togni bezorgde zijn club de drie punten. Pescara komt voorlopig weg van de degradatieplaatsen, terwijl de bezoekers stilaan de mogelijke hoop op Europees voetbal mogen beginnen op te bergen.