Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Stadio Artemio Franchi
AC Milan speelt gelijk op Fiorentina
Conrad Grayson

AC Milan heeft vanmiddag gelijk gespeeld op het veld van Fiorentina. De rossoneri gaven een dubbele voorsprong nog uit handen, waardoor het onderling verschil zes punten blijft.

Riccardo Montolivo bracht de bezoekers na een kwartier op voorsprong. Hij wist de bal te ontfutselen uit de voeten van David Pizzaro en schoot de bal in de kortste hoek.

Stephan El Shaarawy kreeg iets later in de eerste helft nog de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar doelman Emiliano Viviano was bij de pinken.

Ook aan het doel van Christian Abbiati werd het af en toe warm. Fiorentina was niet aangedaan en bleef gevaarlijk tegenprikken met als gevaarlijkste man Stevan Jovetic.

Net voor de rust werd Nenad Tomovic nog uitgesloten wegens een elleboogstoot in het gezicht van El Shaarawy. Daarenboven moest Jovetic geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen voor Rômulo Caldeira.

Betwistbare strafschop

Na een uur bracht Mathieu Flamini de Milanezen op een 0-2 voorsprong. De match leek gespeeld, maar Fiorentina bleef gevaarlijk voor doel verschijnen.

Zo kreeg Adem Ljajic een betwistbare strafschop na een duel met Antonio Nocerino. Ljajic zet de strafschop zelf om en scoort. La Viola geloofde er weer in, ondanks het feit dat ze met een speler minder op het veld stonden.

Nog geen tien minuten later kreeg Fiorentina opnieuw een strafschop. Ditmaal beging Mattia De Sciglio een overtreding op Juan Cuadrado. Pizzaro wou zijn fout uit de eerste helft rechtzetten en bracht de 2-2 op het scorebord.

Balotelli pakte een derde gele kaart en mist de wedstrijd tegen Napoli. Als Internazionale vanavond wint tegen Atalanta kan het op vijf punten komen van de derde Milan. Ook Napoli kan vier punten uitlopen bij winst vanavond.