Palermo laat kostbare punten liggen tegen Bologna
Conrad Grayson

Palermo speelt gelijk tegen Bologna en blijft op die manier steken in de gevarenzone. Siena ontsnapt wegens winst op Pescara.

De Rode Duivel Jean-François Gillet stond niet tussen de palen, maar wel de Italiaan Gianluca Curci.

Palermo liet een mooie kans liggen in de strijd om behoud. Siena won gisteren haar wedstrijd op Pescara, dus winst was eigenlijk een must. De Sicilianen krijgen nog zes wedstrijden om het goed te maken, maar daarin moeten ze ook aan de bak tegen Fiorentina, Juventus en Internazionale. Niet van de minsten.

Palermo begon overtuigend aan de wedstrijd. De opdracht was duidelijk: kost wat kost winnen. Josep Iličić wist de thuisploeg dan ook na vijf minuten op voorsprong te brengen.

De vreugde was echter van korte duur want Manolo Gabbiadini hing de bordjes na een kwartier gelijk. Dat is het verhaal van Bologna al het hele seizoen: op achterstand komen en sterk terugvechten. Al was het ditmaal dankzij wat hulp van Palermo-doelman Stefano Sorrentino.

Bologna beperkte zich tot verdedigen

Zowel Palermo als Bologna kwamen nog enkele keren goed opzetten in de eerste helft, maar de afwerking was niet zuiver genoeg. De druk nam na verloop van tijd toe van de thuisploeg en Bologna kon niet anders dan zich beperkten tot verdedigen.

Na de koffie viel er nog weinig te beleven en Bologna hield het passieve spel aan. Palermo heeft de drie punten broodnodig, maar kon niet gevaarlijk genoeg zijn om er nog een tweede binnen te prikken. Bologna stond defensief goed opgesteld en leek een genoegen te nemen met de puntendeling. 1-1 was dan ook de einduitslag