Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Juventus Stadium
Juventus wint Italiaanse topper tegen Milan
Conrad Grayson

Juventus won haar thuiswedstrijd tegen AC Milan met 1-0. Vidal besliste vanop de stip. Juventus is bijna zeker van het kampioenschap, terwijl Milan Fiorentina ziet naderen tot op één punt.

Milan begon goed aan de wedstrijd met enkele afstandsschoten van Robinho en Stephan El Shaarawy.

Toch was Juventus het gevaarlijkst met een vrije trap van Andrea Pirlo. De bal veranderde van koers, maar een alerte Christian Abbiati kon hem nog in hoekschop duwen.

Helaas was dat de laatste actie voor de doelman van Milan. Hij moest geblesseerd het veld verlaten na vijftien minuten. Zijn vervanger Amelia werd al meteen getrakteerd op een nieuwe vrije trap van Pirlo.

Amelia kreeg voor de resterende minuten in de eerste helft niet enorm veel meer te doen, maar moest wel nog een keer goed ingrijpen op een kopbal van Mirko Vucinic.

Milan had veel balbezit in de eerste helft, maar zag nadien ook haar kapitein Massimo Ambrosini uitvallen met een lichte blessure.

Beide teams aan elkaar gewaagd

In de tweede helft wierp Pirlo een lange bal achter de Milanese verdediging. Ignazio Abate liet de bal lopen met de gedachte dat Amelia er op tijd bij zou zijn, maar dat bleek onmogelijk voor de doelman. Juventus-middenvelder Asamoah reageerde alert en werd foutief ten val gebracht in de grote rechthoek. Vidal zette de strafschop succesvol om in de rechter bovenhoek, 1-0.

Milan was aangeslagen en kon in het laatste half uur niet meer dreigen. Mexes trapte in de blessuretijd nog een keer op doel, maar zag zijn schot geblokt worden door eigen ploegmaat Giampaolo Pazzini.