Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 6
Inter wint voor het eerst op eigen veld
Christophe van den Boom

Inter Milaan heeft voor het eerst dit seizoen op eigen veld kunnen winnen. Tegen Fiorentina werd het 2-1. Internazionale blijft daardoor meedraaien in de top van het klassement.

De ploeg van trainer Andrea Stramacconi kon dit seizoen nog niet winnen in het Giuseppe Meazza. Daar kwam vanavond een einde aan. Al na een kwartier kreeg de thuisploeg een strafschop en Diego Milito faalde niet. Een minuut later kon diezelfde Milito de score verdubbelen, maar zijn poging doofde uit op de lat.

Na een halfuur was het toch opnieuw raak via Cassano, waarna Fiorentina de aansluitingstreffer lukte na een mooie kopbal van Romulo. Na de rust gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker. Een halfuur voor affluiten kreeg Rodriguez zijn tweede geel en Viola moest met tien man verder. De gelijkmaker kwam er niet meer.

Inter bezet de derde plek in het klassement van de Serie A met twaalf punten. Dat zijn er vier minder dan Juventus en Napoli. Fiorentina staat op een achtste plaats met acht punten.