Stadion: Stadio Olimpico
Roma blijft ook na topper tegen Napoli foutloos: 24 op 24
Timothy Collard

AS Roma behoudt ook na acht speeldagen het maximum van de punten in de Serie A. De Romeinen veroverden nu ook de scalp van Napoli, dat nu op vijf punten volgt in de stand.

Het venijn zat duidelijk in het einde van de eerste periode. Gervinho ging tegen de grond in de zestien nadat hij twee man in de wind zette, maar de scheidsrechter zag er geen strafschop in. Meteen daarna haalde Strootman uit, maar hij zag zijn poging net over doel gaan.

Napoli brak ook nog eens uit in de laatste minuten van de eerste helft. Na een vlotte aanval verscheen Insigne voor doel, maar ook hij kwam net niet tot scoren. Hij zag zijn poging tegen de paal gaan. In de toegevoegde tijd was het dan toch prijs. Pjanic schilderde een vrije trap heerlijk in de winkelhaak: 1-0.

Opnieuw Pjanic na rust

Na de pauze moest Napoli vooral achter de bal aanhollen, terwijl Roma het leer vlotjes rond liet gaan. In de slotfase verdubbelde Pjanic de voorsprong van op de strafschopstip en zo moesten de bezoekers – met Dries Mertens negentig minuten op de bank – zich uiteindelijk gewonnen geven.