Serie A: Trefzekere Mertens kan niet winnen, Fiorentina wel
Tom Stroobants

Dries Mertens heeft met zijn vierde seizoenstreffer Napoli een punt bezorgt op het veld van Parma. Fiorentina kon wél de drie punten mee op de bus nemen.

Parma-Napoli 2-2

Rafaël Benitez liet enkele jongens rusten met het oog op de terugwedstrijd in de halve finale van de Europa League tegen Dnipro Dnipropetrovsk. Mertens kon wel rekenen op een basisplaats. Hij kon niet verhelpen dat zijn ploeg al na 10 minuten op achterstand kwam tegen het failliet verklaarde Parma.

Gabbiadini maakte nog voor het halfuur gelijk, maar Jorquera bracht de thuisploeg vijf minuten later opnieuw op voorsprong. Het was tot diep in de tweede helft wachten voor Napoli weer gelijk kon maken. Mertens trof raak met een lage knal en bezorgde zijn ploeg zo toch nog een punt.

Empoli-Fiorentina 2-3

Beide ploegen hadden zin om er een mooie voetbalmiddag van te maken en dat was eraan te zien. Ilicic zorgde al na vier minuten voor de 0-1 voorsprong. Bij de rust hingen de bordjes alweer gelijk na een treffer van Saponara.

Smaakmaker Salah trapte de bezoekers op het uur opnieuw aan de leiding, Ilicic scoorde niet veel later zijn tweede van de middag. Empoli scoorde nog de aansluitingstreffer maar daar bleef het bij.