Speeldag: Speeldag 25
Stadion: De Geusselt
Voetbalkrant bezocht Limburgse derby (verslag + fotospecial)
J. S.

In Maastricht stond vanavond de Limburgse derby tussen MVV en VVV-Venlo op het programma. Voetbalkrant bracht een bezoekje aan deze drukbezochte wedstrijd.

Voor 6092 toeschouwers begon de thuisploeg het sterkst aan de wedstrijd. Carraciolo kreeg na vijf minuten spelen de grootste kans van de wedstrijd voor MVV, maar alleen voor doelman Begois schoot de Belg voorlangs. In het eerste kwartier waren de Maastrichtenaren het aanvallendst, maar echt grote kansen kreeg het niet. In het verloop van de eerste helft herstelde VVV het evenwicht. Beide ploegen kwamen niet meer tot kansen en de ruststand was dan ook logisch 0-0.

Na rust waren de bezoekers sterker. VVV voerde het tempo op en MVV moest zich beperken tot counteren. Opnieuw waren de kansen heel schaars. VVV schoot wel een paar keer van op afstand en kreeg een paar halve kansen, maar MVV-doelman Serge Van de Ban hield probleemloos stand. Halverwege de tweede helft moest de thuisploeg met tien verder, na een tweede gele kaart van Miceli. Toch kon VVV hier niet van profiteren. In de slotminuut leek VVV dan toch nog met de drie punten naar huis te kunnen gaan, maar alleen voor doelman Van der Ban faalde Jacobs door de bal in de handen van de doelman te lobben.