Competitie: Eerste Divisie
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: De Geusselt
Belgen alweer beslissend voor MVV

MAASTRICHT – MVV heeft in eigen huis het hoger geklasseerde FC Volendam verslagen. Wederom mag de Maastrichtse club zijn Belgen dankbaar zijn. Gunter Thiebaut (foto) en Alexandre Bryssinck zorgden voor de doelpunten in de 2-0 overwinning.

Na een gelijkopgaande en scoreloze eerste helft nam MVV het heft in de tweede helft in handen. Na 10 minuten zorgde dat in een 1-0 voorsprong dankzij Gunter Thiebaut. Voor de 30-jarige spits al zijn negende doelpunt in 10 competitiewedstrijden. MVV hield het gaspedaal ingedrukt en stelde in de 63ste minuut de zege veilig. Alexandre Bryssinck gaf Volendam de genadeslag toen hij aantekende voor de 2-0.

In de stand doet MVV een uitstekende zaak. Het wipt van plaats 9 naar een gedeelde vijfde plaats en komt zo in de zone waar de play-offtickets worden verdeeld. Na een start vol gelijke spelen lijkt MVV zijn draai gevonden te hebben. FC Volendam blijft op de derde plek, maar kan zondag nog door enkele clubs voorbij gestoken worden.