Speeldag: Speeldag 25
Stadion: De Geusselt
MVV wint en klimt naar tweede plaats
Bart Hermans

Vrijdagavond heeft MVV met 3-2 gewonnen van Dortrecht. Voor de thuisploeg scoorden Sillah, Bryssinck en Di Lallo. Bij Dortrecht waren dit Van Der Velden en Putter.

Bij MVV zagen we geen Gunther Thiebaut , die kreeg vorige week tweemaal geel en was geschorst. Sillah verscheen wel aan de aftrap, Donderdag moet hij geopereerd worden aan de knie maar toch deed hij mee. Er zaten ook tal van scout uit eredivisie in de tribune voor Nick vanderVelden van Dortrecht.

De thuisploeg begon heel goed aan de wedstrijd en in de eerste minuut bracht Sillah zijn ploeg al op voorsprong. Dortrecht reageerde met een schot van Kras dat hoog over ging. Vlak voor het kwartier haalde Van Boxel uit met een schot dat niet zo ver naast ging. Even later moet thuisdoelman van den Ban voor de eerste keer aan het werk. Hij pakte een schot van van der Velden. De ploeg van trainer Maaskant verdubbelde op een hoekschop de voorsprong. Brysssinck kopte de bal voorbij doelman Rijnvis. Op het half uur leek Sillah op weg naar de 3-0 maar hij paste onbegrijpelijk naar binnen in plaats van zelf voor het doelpunt te gaan. Sillah kon toch niet meer verder met zijn blessure en werd vervangen door Anthony Di Lallo. Een jonge Belg die een verleden heeft bij Standard en Racing Genk. Dortrecht kwam naar het einde van de eerste helft een beetje opzetten maar kansen vloeiden daar niet echt uit voort.

De tweede helft was nog niet lang bezig toen Nick van der Velden een schitterende beweging deed in de zestien en de bal mooi voorbij van den Ban schoot. De scouts zullen dit ook zeker genoteerd hebben. Een paar minuten later gingen een paar spelers over de schreef. De scheidsrechter bleef kalm en trok geel voor Ramos en Gomez. Dortrecht trok het spel meer en meer naar zich toe en kwam ook op gelijke hoogte. Een subtiele assist van van der Velden zette Eddy Putter op weg naar de gelijkmaker. Deze twijfelde niet en knalde de 2-2 voorbij van den Ban. MVV bleef niet bij de pakken zitten en Jo Vermast (ex- KV Kortrijk) kon alleen doorgaan maar stuitte op doelman Rijnvis. Het was maar uitstel want een paar minuten later kon invaller Di Lallo wel scoren. Hij bracht zijn ploeg op een 3-2 voorsprong. Dortrecht drukte nog wel en scoorde zelfs na een corner maar de scheidrechter had een overtreding gezien en keurde het doelpunt af.

MVV pakt zo drie belangrijke punten en klimt op gelijke hoogte van Zwolle en staat nu gedeeld tweede op zes punten van leider Waalwijk.