Speeldag: Halve Finales
Stadion: Amsterdam ArenA
Ajax bekampt PSV in finale
Kristof Blomme

In de finale van de Gatorade Cup nemen PSV en Ajax het tegen elkaar op in een ouderwetse kraker. De Amsterdammers namen met moeite afstand van Roda JC. Na 90 minuten was de stand 1-1. Uiteindelijk won de thuisploeg nog gemakkelijk met 4-1.

Na tien minuten was de eerste kans voor de thuisploeg. Een voorzet van Rosales werd door Huntelaar goed ingekopt, maar Kujovic stond op de goede plaats. Na een halfuur was het opnieuw Ajax dat gevaarlijk kon worden. Rosenberg mocht schieten, maar Kujovic stond weer paraat. Vlak voor de pauze was het Roda dat ei zo na op voorsprong klom. Andres Oper mocht alleen op Stekelenburg afgaan. De goalie kwam echter als winnaar uit het duel.

Na de pauze begon Roda steeds meer in de kansen te geloven. Na tien minuten zette Cissé een goede actie op. Hij trapte hard op doel, maar Stekelenburg lag in de weg. Op het uur moest Maduro het afleggen tegen Cissé. Diens schot werd andermaal gestopt door de Amsterdamse goalie. Even later ging gelegenheidsverdediger Maduro zwaar in de fout. Zijn te korte terugspeelbal werd door Oper in dank afgenomen, 0-1. Tien minuten voor affluiten kon Oper bijna voor de beslissing zorgen. De kopbal van de aanvaller verdween net naast. Roda bleef nu gevaarlijk. Cissé was opnieuw de kwelduivel voor de thuisdefensie. Stekelenburg hield met een goede parade de thuisploeg in de partij. Net toen Roda het finaleticket vast leek te hebben scoorde Huntelaar toch nog. Drie minuten in blessuretijd zorgde de topschutter met een omhaal voor de onverwachte gelijkmaker.

Na vijf minuten in de eerste verlenging leek Ajax toch de winst naar zich toe te trekken. Babel zorgde met een hard schot voor de 2-1. Op het einde van de eerste vijftien minuten kon Roda toch weer op gelijke hoogte klimmen. Lindenbergh klopte zijn eigen doelman, maar voordien was er al buitenspel geconstateerd waardoor het feestje niet doorging. In het begin van de tweede verlening nam Babel alle twijfel weg. De invaller knalde zijn tweede van de avond binnen. Uiteindelijk zorgde Huntelaar nog voor de fel overdreven 4-1 cijfers. Op zeven mei neemt Ajax het in de finale op tegen PSV.