Speeldag: Kwart Finales
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Ajax stoot door in beker
Kristof Blomme

Ajax heeft de zware nederlaag van dit weekend doorgespoeld. Bij Heerenveen werd met 0-3 gewonnen in de kwartfinale van de Gatorade Cup. Onder andere Huntelaar tekende voor een goal tegen zijn ex-club.

Dit weekend verloor Ajax met 1-4 van FC Utrecht. Er is sprake van een crisis bij de Amsterdammers, want het staat slechts zesde in het klassement op ruime afstand van de eerste drie. Bij Heerenveen moest het proberen uit de negatieve spiraal te komen. Ajax had het begrepen en het begon goed aan de partij. Na drie minuten konden Rosales en Rosenberg zich doorzetten, maar die eerste speelde de bal slecht in, waardoor deze potentiĆ«le kans werd verkwanseld. Vijf minuten later scoorde de Argentijn wel. Breuer speelde de bal lateraal met alle gevolgen vandien. Rosales kon met de bal aan de haal en onze landgenoot Vandenbussche had geen verhaal. Na die goal begon Heerenveen hoge ballen in het strafschopgebied van Ajax te pompen. De Amsterdammers verloren bijna elk duel, maar Bruggink (drie keer), Breuer en Hansson kopten niet zorgvuldig genoeg.

Na de pauze bleef de wedstrijd vrij slordig. Heerenveen moest nu wel meer ruimte laten, waar Ajax bijna van kon profiteren. Met de kansen werd echter niet goed omgesprongen. Bijna kreeg de thuisploeg een grote kans om het evenwicht te herstellen. De Friezen appelleerden terecht voor een strafschop, maar de ref deed alsof zijn neus bloedde. Twee minuten voor het einde was de wedstrijd beslist. Huntelaar, die voor de rest onzichtbaar was, devieerde een schot van Galasek, 0-2. EĆ©n minuut later stond de overdreven 0-3 score zelfs op het bord. Huntelaar bereikte Emmanuelson, die de eindstand vastlegde.