Datum: 25/09/2007 20:00
Competitie: KNVB Beker
Speeldag: Ronde 2
Belgen bezorgen MVV de zege

De Belgen spelen dit seizoen een belangrijke rol bij MVV. Dinsdagavond waren zij immers voor een groot deel verantwoordelijk voor de 3-1 winst tegen EVV in de tweede ronde van de Nederlandse Beker. Man van de wedstrijd was wederom Gunter Thiebaut. Donderdag vindt de loting voor de derde ronde plaats.

Thiebaut zorgde immers voor twee doelpunten en een assist en had zo een voet in alle drie de Maastrichtse doelpunten. Aan de rust was de stand nog in evenwicht dankzij een doelpunt van Gunter Thiebaut en een tegendoelpunt van Kristof Aelbrecht, ex-MVV, maar ook ook ex-KV Mechelen en Racing Mechelen. Op het uur scoorde Gunter Thiebaut zijn tweede van de avond, en zijn vijfde in drie wedstrijden, en na een combinatie met Jo Vermast zorgde die laatste voor de 3-1 eindstand.

Er was voor Gunter Thiebaut echter nog een reden om te vieren. Coach Robert Maaskant liet de vaste kapitein rusten en gaf de kapiteinsband aan Thiebaut, die amper 10 officiële wedstrijden voor MVV heeft gespeeld. “Onze kapitein had rust gekregen en blijkbaar ben ik al vice-kapitein. Hopelijk blijft dit nog wat duren”, wist Thiebaut ons al lachend na de wedstrijd mede te delen.