Speeldag: Ronde 3
Stadion: DSB Stadion
AZ pas in extra tijd voorbij Spakenburg
Gert-Jan Weyters

AZ heeft zich pas na extra tijd weten te plaatsen voor de volgende ronde in de Nederlandse beker. De landskampioen kwam zelfs op achterstand.

Houwing verbaasde na zes minuten vriend en vijand in de bekerwedstrijd tussen AZ en Spakenburg. Tegen alle verwachtingen in bracht hij Spakenburg op voorsprong. Pas in de 52ste minuut kon Wernbloom de gelijkmaker maken. Tien minuten voor affluiten leek de buit binnen voor de geplaagde kampioen na een doelpunt van Schaars. Spakenburg toonde veerkracht en Bonevacia deed het ondenkbare: hij dwong verlengingen af.

In de extra tijd stond er geen maat op Alkmaarders. Jonathas stond tweemaal aan het kanon. In de laatste minuut duwde El Hamdaoui de overdreven 5-2 tegen de netten. (AN)