heeHeerenveen
0-1
2-1
2-2
120+3' Hakim Ziyech (pen)
Datum: 18/12/2013 18:45
Competitie: KNVB Beker
Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: DSB Stadion
AZ houdt bekerdroom levend na zware wedstrijd
Timothy Collard

AZ heeft zich niet zonder slag of stoot geplaatst voor de kwartfinales van de Nederlandse beker. Het kostte Maarten Martens en co bloed, zweet en tranen, maar uiteindelijk kraakte Heerenveen na strafschoppen.

De wedstrijd begon aan een razendsnel tempo. Na net geen tien minuten spelen opende Ziyech de score en was thuisploeg AZ Alkmaar meteen op achtervolgen aangewezen. De troepen van Dick Advocaat dienden Heerenveen echter al snel van antwoord via Johannsson: 1-1, meteen ook de ruststand.

Na de pauze durfde geen van beide teams vol voor de overwinning te gaan en daardoor waren verlengingen onvermijdelijk. Daarin leek AZ aan het langste eind te trekken na opnieuw een doelpunt van Johannsson, maar in de slotminuten kwam Heerenveen alsnog langszij dankzij een penaltygoal van Ziyech.

Op naar strafschoppen dus en daarin toonde AZ zich uiteindelijk het koelbloedigst. Zo houdt de club uit Alkmaar de bekerdroom levend na een slopende wedstrijd.