Speeldag: Eindronde: Kwart Finale (Heen)
Stadion: Arke Stadion
Utrecht grijpt mogelijk naast Europa
Jimmy Wouters

Het ziet er stilaan naar uit dat FC Utrecht volledig naast Europees voetbal zal grijpen. De ploeg verloor immers met 2-0 bij FC Twente

Utrecht was duidelijk nog niet bekomen van de mokerslag die het afgelopen weekend te verduren kreeg, toen het de vierde plaats alsnog uit handen gaf. De Domstedelingen speelden gisteravond bijzonder zwak en mochten uiteindelijk tevreden zijn dat het bij 2-0 bleef.

Voor rust waren de Tukkers heer en meester. Al na tien minuten spelen gaf N'Kufo de bezoekers een uppercut. Utrecht kwam niet in het stuk voor, terwijl Twente enkele uitstekende kansen kreeg. Toch slaagde de thuisploeg er niet in om de score voor rust verder uit te diepen.

Vlak na de rust telde Twente Utrecht meteen knock-out. Utrechts balverlies op het middenveld leidde rechtstreeks tot de treffer van Gerritsen. De ploeg uit Enschede nam vervolgens wat gas terug, waardoor Utrecht stilaan ook in de wedstrijd kwam. De Domstedelingen probeerden echter tevergeefs een betere uitgangspositie voor de terugwedstrijd in Utrecht te bemachtigen. [AN]