Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Polman Stadion
RBC is de pedalen kwijt
Jimmy Wouters

RBC lijkt de pedalen volledig bijster te zijn. De ploeg uit Roosendaal verloor zondag met 3-0 op het veld van Heracles Almelo, waardoor de degradatie nu al onafwendbaar lijkt te zijn.

Heracles had eigenlijk geen kind aan het erg zwakke RBC. Dat de score niet verder dan 3-0 opliep, mag een wonder genoemd worden. Na nog geen tien minuten spelen stond de thuisploeg al op voorsprong. Hellings bezegelde op dat moment eigenlijk al het lot van RBC. De veer van de bezoekers was gebroken, waardoor Heracles naar hartelust kon aanvallen. Toch bleef het tot diep in de tweede helft wachten op een doelpunt. De thuisploeg was er wel enkele malen zeer dicht bij, maar onder meer Tamerus trof tot driemaal toe de paal.

Een kwartier voor tijd viel dan eindelijk de tweede Almeloze treffer via Calincov. De Japanner Hirayama mocht vlak voor affluiten er nog 3-0 van maken. [AN]