Datum: 27/12/2005 20:00
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Amsterdam ArenA
Ajax geeft zege bijna uit handen
Jimmy Wouters
| 0 reacties
Ajax geeft zege bijna uit handen
Foto: © SC

Ajax blijft het voorlopig met het tweespitsensysteem uitstekend doen. Zo wonnen de Amsterdammers dinsdagavond met 3-2 van FC Groningen. 

Ajax speelde in de beginfase erg sterk. Zo rondde Rosenberg al na zeven minuten een voorzet van Charisteas fraai af. Ajax bleef vervolgens de druk hoog houden. Tien minuten later leverde dat al een tweede treffer op. Nu mocht Charisteas na een snelle counter scoren. Beide spitsen voelden zich erg in hun sas en dat had veel te maken met de uitstekende aanvoer van Rosales. Groningen probeerde wel te reageren, maar slaagde daar voorlopig niet in. 

Ook na de thee domineerde Ajax aanvankelijk de partij. De ploeg speelde aardig en Charisteas kopte iets voorbij het uur de 3-0 op het bord. Bij de Amsterdammers dachten ze dat de buit al binnen was. De ploeg liet het tempo zakken en wachtte rustig af. Groningen strafte dat lakse spel af. Zo kopte Salmon op prachtige wijze de eerste Groningse treffer voorbij doelman Maarten Stekelenburg. Groningen bleef vervolgens de druk aanhouden. In de laatste minuut kwamen de noorderlingen terug tot 3-2 door een treffer van Yevgeniy Levchenko. Veel meer zat er, mede door het uitvallen van Stefano Seedorf, voor Groningen niet in.  [AN]