Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Mandemakers Stadion
Vitesse wint bij RKC
Jimmy Wouters

Vitesse heeft zondagmiddag in Waalwijk onverdiend de drie punten meegenomen. In een barslecht duel wonnen de mannen van Sturing met het kleinste verschil: 0-1.

De wedstrijd had eigenlijk niet veel om het lijf. RKC was in de eerste helft wel de dominerende ploeg, maar miste duidelijk de slagkracht van de naar Wolfsburg vertrokken Hoogendorp voorin. De ploeg kreeg wel wat kansjes, maar zowel Van der Haar als Tim Bakens wisten niet te scoren.

In de tweede helft zakte het niveau tot op een bedroevend zwak peil. RKC had het meeste balbezit, maar deed daar eigenlijk niets mee. Iets voorbij het uur kwam Vitesse dan op voorsprong. Het was verdediger Michael Dingsdag die een vrije trap van Richard Knopper vrij langs doelman Van Dijk kon koppen.

Na die treffer viel er in Waalwijk werkelijk niets meer te beleven, waardoor Vitesse in de klassering voorbij RKC wipt. [AN]