rodRoda JC Kerkrade
heeHeerenveen
0-1
Gregoor van Dijk (pen) 53'
1-1
2-1
Datum: 18/02/2006 19:30
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Roda geeft Heerenveen het nakijken
Jimmy Wouters
| 0 reacties
Roda geeft Heerenveen het nakijken
Foto: © SC

Roda JC heeft zaterdagavond in eigen huis de hoop op een ticketje voor de play-offs levende gehouden. De Limburgers versloegen immers in een hectisch duel Heerenveen met 2-1.

Aanvankelijk waren de Friezen heer en meester in Kerkrade. Nochtans moest de thuisploeg absoluut winnen om nog kans te maken op een play- offticket. Veel verder dan een schot van Sergio op de paal kwam Roda aanvankelijk niet. Na 17 minuten spelen kwamen de bezoekers dan toch verdiend op voorsprong. Doelman Kujovic verkeek zich grandioos op een afstandsschot van Bruggink. Na die openingstreffer probeerde Roda het tij nog te keren, maar de ploeg speelde te flets om de bezoekende defensie in verlegenheid te brengen.

Ook na de pauze wees niets op een heropstanding van de Limburgers. Heerenveen leek de aanvallen van Roda simpel te beantwoorden totdat Bruggink Senden in de zestien onderuit haalde. Van Dijk aarzelde niet en bracht zijn team langszij. Vervolgens zag Heerenveen de wedstrijd totaal uit handen glippen. Iets voorbij het uur zorgde Sciommer met een prachtige vrije trap voor de 2-1 eindcijfers.

De wedstrijd eindigde nog in mineur, want een kwartier voor tijd kregen zowel Kah (Roda JC) als Nilsson (Heerenveen) wegens onduidelijke redenen een rood karton te zien. [AN]

Vooraf