Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Zuiderpark
ADO steelt punten in Groningen
Jimmy Wouters

Op karakter heeft ADO Den Haag zaterdagavond een erg fraaie 2-1 zege geboekt tegen FC Groningen. Verdiend was de zege zeker niet te noemen, maar daar zal in en om Den Haag niemand rouwig om zijn.

In de eerste helft zag het er naar uit dat FC Groningen snel even afstand zou nemen van ADO. Op het kwartier kwamen de bezoekers al op voorsprong. De Noor Erik Nevland strafte een fout van Alberto Saavedra af en zette zo zijn team op voorsrong. ADO reageerde vrijwel onmiddellijk, want met een hard schot van Michael Mols hingen de bordjes enkele minuten later weer gelijk. Groningen bleef echter domineren en kreeg onder meer via van de Laak en Nevland nog enkele goede kansen.

ADO kwam iets na het uur dan onverdiend op voorsprong. Invaller Ferry Bodde benutte een strafschop nadat de doorgebroken Edwin de Graaf foutief gestopt werd. Groningen probeerde vervolgens de schade nog recht te zetten, maar lukte niet meer in haar opzet. [AN]