Speeldag: Speeldag 31
Stadion: De Kuip
Feyenoord kan weer winnen
Jimmy Wouters

Feyenoord heeft na drie wedstrijden eindelijk nog eens weten te winnen. In een duel dat bol stond van de fouten, werd FC Twente met 4-2 terug naar huis gestuurd.

Feyenoord kwam al bijzonder vroeg op voorsprong na een doelpunt van Kalou, waarbij Zomer kinderlijk in de fout ging. Feyenoord bleef de wedstrijd domineren en kwam dan ook halverwege verdiend op 2-0 nadat Kuyt een strafschop wist te benutten. Toch kwam Twente nog voor rust op gelijke hoogte. Een minuut na de 2-0 kwamen de bezoekers al terug door een treffer van Gerritsen. Vier minuten voor rust strafte Blaise N'Kufo dan een enorme blunder van doelman Aerts af. De Feyenoord-goalie schoot de bal zomaar in de voeten van N'Kufo en die nam het geschenk natuurlijk in dank aan.

Die fout koste Michael Aerts in de tweede helft zijn plaats waardoor derde doelman Ekramy mocht debuteren. Feyenoord herstelde zich echter snel en was de betere ploeg. Na een fout van Vidarsson mocht Kuyt dan vanop de stip voor de bevrijdende 3-2 zorgen. Vier minuten later besliste Kalou met zijn tweede van de middag dan de partij. [AN]