groFC Groningen
utrUtrecht
2-0
2-1
Datum: 12/04/2006 20:00
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Oosterpark Stadion
Groningen wint bloedstollend duel
Jimmy Wouters
| 0 reacties
Groningen wint bloedstollend duel
Foto: © SC

De wedstrijd tussen FC Groningen en FC Utrecht werd op het scherpst van de snee uitgevochten. Er stond namelijk een fel begeerd ticketje voor de play-offs op het spel. Uiteindelijk trok Groningen na een bloedstollend duel de zege naar zich toe: 2-1.

De wedstijd tussen de nummer vijf en zes had werkelijk alles te bieden. Vooral de tweede helft was bijzonder boeiend. In de eerste periode was Utrecht de iets beter voetballende ploeg, maar kansen wisten de Domstedelingen niet af te dwingen. Groningen kwam gaandeweg de eerste periode beter in de partij waardoor de wedstrijd stilaan boeiend begon te worden.

Vlak na de herneming kwam de thuisploeg dan op voorsprong. Koen van de Laak kopte vanuit een hoekschop fraai de 1-0 op het bord. Utrecht probeerde vervolgens de wedstrijd terug in handen te nemen, maar het was Lindgren die na vrije trap de Euroborg op zijn kop zette.  FC Utrecht kwam een kwartier voor tijd via Caluwé terug in de wedstrijd. 

Vervolgens ging het spelbeeld razend snel op en neer. Beide teams kregen de ene reuzenkans na de andere, maar die uiterst spannende slotfase leverde geen winnaar meer op.

Utrecht blijft na die nederlaag wel nog op een play-off plaats staan. De Domstedelingen beschikken immers over een beter doelsaldo dan de Noorderlingen (+7 tegenover +3). [AN]