utrUtrecht
wilWillem II
1-0
1-1
1-2
1-3
1-4
Datum: 16/04/2006 14:30
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Nieuw Galgenwaard
Willem II bezorgt Utrecht een kater
Jimmy Wouters
| 0 reacties
Willem II bezorgt Utrecht een kater
Foto: © SC

Willem II heeft voor een Utrechtse nachtmerrie gezorgd. De Brabanders die al veroordeeld waren tot het spelen van de nacompetitie gingen in de Galgenwaard met 1-4 winnen, waardoor Utrecht uiteindelijk niet mag gaan strijden om een ticket voor de Champions League.

Drie weken geleden zag het er voor de Domstedelingen nog fantastisch uit. De ploeg stond op een fraaie vierde plaats, maar nu blijven de jongens van Foeke Booy op de zesde plek achter en moeten ze spelen om een eventueel Uefa-bekerplaatsje.

Toch kende FC Utrecht een droomstart. Na nauwelijks tien seconden schoot Tom Caluwé vanop afstand de 1-0 op het bord. Na ruim een kwartier spelen bracht Iwan Redan de Tricolores op gelijke hoogte. Vervolgens verloor Utrecht de grip op de partij. Willem II werd sterker maar slaagde er voor rust niet meer in om te scoren.

Vlak na rust lukte het wel voor de Tilburgers. De net ingevallen Zsombor Kerekes bracht zijn team met een volley op voorsprong. Bij Utrecht zakte vervolgens alles in mekaar en een paar minuten later besliste Redan dan de wedstrijd. Vlak voor tijd strooide Martijn Reuser nog extra zout in de Utrechtse wonde door er 1-4 van te maken.

Willem II is de laatste weken in uitermate goede doen, en bewijst klaar te zijn voor de nakende nacompetitie. [AN]