Speeldag: Speeldag 7
Stadion: DSB Stadion
AZ neemt de leiding weer over
Jimmy Wouters

AZ heeft zondagmiddag met het kleinste verschil NEC weten af te houden. In de eigen Alkmaarderhout werden de Nijmegenaren met 3-2 terug naar huis gestuurd.

De Alkmaarse zege was verdiend, maar heeft uiteindelijk erg veel krachten gekost. De thuisploeg liet zich door de nederlaag van leider Feyenoord inspireren om meteen het heft in handen te nemen. Toch duurde het tot de twintigste minuut alvorens AZ via Perez de score wist te openen. De thuisploeg bleef echter volop de kaart van de aanval trekken. Kans na kans kregen de Alkmaarse spitsen, maar een doelpunt bleef uit. NEC sprong erg sluw met de gemiste kansen van de thuisploeg om, want al counterend kwam de ploeg op gelijke hoogte. Het was Grot die de gelijkmaker wist te scoren. Vlak voor de pauze had diezelfde Grot nog een uitstekende kans op zijn ploeg op voorsprong te brengen, maar de spits was te egoïstisch.

Ook na de pauze was de thuisploeg de sterkste. Na vijf minuten spelen bracht Tarik Sektioui AZ dan weer op voorsprong. Maar enkele minuten later hing Andrej Niedzielan de bordjes weer gelijk, waardoor het voor AZ nog moeilijk dreigde te worden. Iets over het uur bracht Shota Arveladze dan zijn team voor de derde keer op rij op voorsprong. Ditmaal wisten de bezoekers de achterstand niet meer om te buigen, waardoor AZ met de winst ging lopen.