Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV te sterk in topper tegen AZ
Dirk Pieters

PSV was, in de topper tegen AZ, gewoon te sterk. De ploeg van trainer Guus Hiddink was in eigen huis heel de wedstrijd baas en won met 3-0 tegen AZ. Phillip Cocu was de held aan de Eindhovense zijde. PSV komt momenteel aan de leiding te staan. Als Feyenoord morgen niet wint van FC Groningen blijft PSV aan kop van het klassement.

Op het einde van de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij een mooi doelpunt van Phillip Cocu. PSV domineerde de eerste helft en mocht dan ook verdiend gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft was het duidelijk dat AZ iets aan de achterstand wou doen. Trainer Louis van Gaal bracht twee extra aanvallers in het veld. De Alkmaarders maakten het zichzelf heel moeilijk na een rode kaart voor Ron Vlaar in de tachtigste minuut. PSV profiteerde daar optimaal van en kon nog twee keer scoren. In de 82e minuut scoorde Phillip Cocu zijn tweede van de avond en bracht PSV op 2-0. Ook de ingevallen Jan Vennegoor of Hesselink pikte zijn doelpuntje nog mee en zette zo de 3-0 eindstand op het bord.

Dit was voor PSV een ideale generale repetitie voor het Europees duel van volgende week tegen AC Milan.  AZ zakt door deze nederlaag naar de derde plaats in het klassement. [AN]