Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Oosterpark Stadion
Groningen geeft Feyenoord een pak slaag
Jimmy Wouters

De Groningse Euroborg blijft een oninneembare vestiging. Sinds de club haar intrede nam in het nieuwe stadion, zijn de Noorderlingen op eigen veld bijna niet meer te verslaan. Zo veegde de ploeg vandaag de broek aan met Feyenoord. Het werd in de Hel van het Noorden maar liefst 3-0.

De eerste helf was echter nauwelijks om aan te zien. Beide teams speelden bijzonder slordig en stapelden de onzorgvuldigheden op. Feyenoord miste duidelijk het naar Engeland vertrokken duo Kuijt- Kalou. De ploeg was gedurende de hele wedstrijd niet in staat om de verdediging van Groningen uit verband te spelen.

Ondanks de magere eerste helft kreeg Groningen via Nevland vlak voor rust twee uitstekende kansen. De Noorse spits werd door de bezoekende defensie volledig met rust gelaten, maar hij strandde echter op doelman Timmer.

Vlak na de pauze had Nevland meer geluk. Met een slim kopballetje zette hij de hele Rotterdamse verdediging in de wind en opende zo simpel de score. Groningen bleef aandringen en kreeg luttele minuten later een volgende uitstekende kans, maar Salmon miste jammerlijk.

Groningen bleef de wet dicteren en kwam op het uur dan ook verdiend op een 2-0 voorsprong. Koen van de Laak rondde een vloeiende aanval koelbloedig af. Feyenoord bleef totaal afwezig en werd simpelweg van het kastje naar het muurtje gespeeld. Zeven minuten na de tweede treffer zorgde Salmon voor de 3-0 einduitslag. [AN]