Discussieer live mee!
00:00
Mendez krijgt zijn tweede gele kaart en PSV moet met tien man verder
5
Na vijf minuten is de eerste kans van de wedstrijd een feit. Heitinga kopt een vrije trap in het zijnet.
6
Afellay krijgt een tik van Heitinga, maar Wegereef houdt de kaarten op zak.
8
Een hoekschop van PSV wordt weggewerkt met een countermogelijkheid voor Ajax, maar die levert niets op.
9
Beide ploegen zetten druk, maar de stand is nog steeds 0-0. Behalve het schot van Heitinga zagen we nog geen echte doelkansen.
13
Ajax domineert lichtjes de wedstrijd, maar kan geen goede kansen creëren.
16
 Gele kaart voor Ibrahim Afellay

17
Ajax kreeg ruimte van PSV maar Rode Duivel Timmy Simons verdedigt schitterend.
18
De derde Amsterdamse hoekschop wordt overgekopt.
18
Kone schiet in de draai op een verdediger. De eerste kans voor PSV, hoewel het niet echt gevaarlijk te noemen is.
22
Het spelpeil wordt lager in vergelijking met de beginfase.
24
Afellay krijgt een preek van Wegereef. Die houdt de tweede gele kaart op zak.
25
Afstandsschot van Sneijder. De bal gaat een meter over.
26
 Gele kaart voor Edison MĂ©ndez

30
 Gele kaart voor Timmy Simons

36
Ajax trekt de wedstrijd naar zich toe. Het kreeg al enkele halve kansen, maar scoren lukte niet voor beide ploegen.
37
Schot van Stam wijkt af op Cocu en de vijfde hoekschop voor Ajax is een feit.
37
De Mul zet voor tot bij Sneijder, maar de bal wordt weggekopt.
42
Kone moet eventjes van het veld wegens een lichte blessure. Na een halve minuut betreedt hij opnieuw de grasmat.
43
Ruimte voor Heitinga. Hij schiet met links, maar de bal gaat ver naast.
44
Goede onderschepping Emanuelson. De bal komt bij Gabri die direct schiet. Het was duidelijk te overhaast, waardoor deze kans helaas ook geen gevaar brengt.
45
Er komen twee minuten bij.
45
Afellay naar Kone. Zijn voorzet wordt weggewerkt. Hier moest PSV meer meegedaan hebben.

Scheidsrechter
Rust
De eerste helft leverde geen doelpunten op. Ajax is duidelijk de betere ploeg, maar kon de kansen niet benutten. PSV heeft erg veel moeite en wacht af tot de bal goed valt. De leider van de Eredivisie staat er het best voor, maar de stand aan de rust is nog 0-0.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is hervat. De 50496 aanwezige supporters zitten terug in de tribunes.
49
Vrije trap PSV eindigt in de muur.
51
Gomes slaat de bal met zijn vuisten uit het doelgebied. Matig begin van de tweede helft.
53
Kromkamp kopt de bal bijna binnen vanop vijf meter voor het doel van Stekelenburg. PSV lijkt gevaarlijker te worden.
60
Terwijl Feyenoord 2-4 leidt tegen Willem II, staat het hier nog altijd 0-0. Wie beterschap had gehoopt na de eerste helft, komt helaas bedrogen uit.
60
Vervangen Ibrahim Afellay
Ingevallen Mika VĂ€yrynen

63

Goal
Doelpunt van Timmy Simons (Onbekend Onbekend)

63
Een vrije trap van Méndez werd door Simons in doel verlengd. PSV staat dus 0-1 voor. Dit kunnen we niet echt verdiend noemen, maar het is een typische PSV-goal.
66
De wedstrijd wordt heviger. Perez schiet de bal over. Ajax moet op zoek naar de gelijkmaker.