Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Arke Stadion
AZ zwaar onderuit bij Twente
Dirk Pieters

Het is een zwarte week voor AZ Alkmaar. De Nederlandse club liet opnieuw punten liggen in de eigen competitie. Na het 0-0 gelijkspel van afgelopen weekend, verloor de club nu met 3-0 van FC Twente. Door deze nederlaag ziet het PSV opnieuw verder uitlopen tot tien punten. Twente deed een uitstekende zaak en springt over Feyenoord in het klassement naar de vierde plaats.

AZ begon de wedstrijd zonder Danny Koevermans, Barry Opdam en Grétar Steinsson. Dat leek al snel een groot verlies voor de ploeg van Louis van Gaal. Na een half uur spelen zorgde N’Kufo voor de openingstreffer. Hij zette het Arke-stadion in vuur en vlam. Nog voor de rust verdubbelde Bakircioglu de score en mocht de thuisploeg met een comfortabele 2-0 stand gaan rusten.

Vlak na de rust leek het erop dat AZ zich terug in de wedstrijd ging knokken, maar buiten een poging van onze landgenoot Moussa Dembélé konden de bezoekers niets klaarmaken. Op het uur zorgde Luke Wilkshire voor de genadeklap. Hij zette op aangeven van Sharbel Touma de 3-0 stand op het bord. AZ was te zwak om nog een aansluitingstreffer te maken en zo won Twente zonder problemen van een inspiratieloos AZ. [TH]