Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Nieuw Galgenwaard
Caluwé geeft Utrecht een punt
Jimmy Wouters

FC Utrecht kan stilaan beginnen spreken van een gemiste start. Vorige week verloor de ploeg van Foeke Booy nog bij Willem II en ook zaterdagavond kon de ploeg allerminst imponeren. Tegen Sparta Rotterdam bleven de Domstedelingen steken op een 2-0 gelijkspel.

Utrecht speelde een bijzonder matte eerste helft. De ploeg speelde onzorgvuldig en inspiratieloos. Sparta kon dan ook gemakkelijk gelijke tred houden. De Rotterdammers kregen zelfs de beste kansen, maar geraakten niet voorbij doelman Vorm.

Enig lichtpunt namens de thuisploeg was Tom Caluwé. De Belg zorgde voor rust voor beide Utrechtse doelpunten. Bij de eerste had hij wel de hulp nodig van doelman Ponk, die zich volledig verkeek op een voorzet. In de toegevoegde tijd van de eerste helft kon de Belg alleen op doel afgaan en rondde beheerst af. Tussendoor was Sparta wel nog op gelijke hoogte gekomen door Rose.

In de tweede periode acteerde de thuisploeg iets beter, maar was eze erg onnauwkeurig in de afwerking. Sparta bleef echter knokken voor een puntje en dat kreeg de ploeg uiteindelijk nog. Vlak voor affluiten rondde Olfers een zeldzame bezoekende aanval beheerst af. [AN]