Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Polman Stadion
Top-5 ambitie Vitesse krijgt een deuk
Jimmy Wouters

Vitesse heeft een slechte zaak gedaan met het oog op een plaatsje binnen de eerste vijf. De ploeg uit Arnhem geraakte immers niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij het laaggeklasseerde Heracles Almelo.

Nochtans begon Vitesse perfect aan de wedstrijd in het Polman Stadion. Na amper acht minuten opende Danko Lazovic de score. Maar al even vlug raakte de club de pedalen kwijt. De ploeg acteerde zwak en was een schim van het elftal dat afgelopen week Ajax met 4-2 versloeg.

Heracles wist van het gekwakkel te profiteren. Nog voor rust stond de ploeg al op voorsprong via treffers van Klavan en Everton

Ondanks het feit dat Vitesse in de tweede periode de fouten bleef opstapelen, slaagde Heracles er toch niet in om de drie punten thuis te houden.  Met een hard schot bepaalde Benson uiteindelijk de 2-2 eindstand.