Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Mandemakers Stadion
Engelaar is de gevierde man bij Twente

FC Twente heeft een heel moeizame maar oververdiende overwinning geboekt op het veld van RKC Waalwijk. Het zag er lang naar uit dat de wedstrijd op 1-1 ging eindigen, maar een schot van Orlando Engelaar bracht uiteindelijk redding voor de Tukkers.

Twente was in Waalwijk de hele wedstrijd door de betere maar kon het veldoverwicht en de talrijke kansen niet in een doelpunt verzilveren. Enkel Bakircioglu zag na 13 minuten zijn afstandsschot tegen de netten verdwijnen. RKC bleef gehuisvest in haar verdedigende stelling en was nauwelijks gevaarlijk. Uit één van de schaarse tegenprikken kwam wel een doelpunt. Na een fout op Tim Janssen mocht Van den Bergh vanop de stip de score in evenwicht trekken.

Twente bleef vervolgens het doel van Jurgen Wevers bestoken, maar was bijzonder onnauwkeurig in de afwerking. Vijf minuten voor tijd slaagde Engelaar met een gemikt schot er toch in om de drie punten mee naar Enschede te nemen. [AN]