Speeldag: Speeldag 22
Stadion: De Goffert
NAC keert terug op aarde
Jimmy Wouters

NEC heeft een einde gemaakt aan de opmars van NAC Breda. Nadat de Brabanders 16 punten behaalden uit hun laatste zes duels, ging de ploeg zaterdagavond met 2-1 ten onder in Nijmegen.

Vooral in de eerste periode was NEC oppermachtig. NAC stond voortdurend onder druk en mocht van geluk spreken dat een goede Zoetebier de ploeg in de wedstrijd hield. In de 20e minuut moest de doelman zich dan toch gewonnen geven op de inzet van Holman. NEC bleef baas en tien minuten voor rust verdubbelde Denneboom met een bekeken schot de score.

Na de pauze tapte NAC uit een totaal ander vaatje. De bezoekers namen het initiatief en hadden veldoverwicht. Op het uur kwam de ploeg dan verdiend terug in de wedstrijd door een kopbaldoelpunt van Van Gessel. NAC ging vervolgens nog verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar de paal stond tot tweemaal toe een doelpunt in de weg. [AN]