Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
Dembele zet AZ op weg naar winst op PSV
Jimmy Wouters

AZ heeft terug een beetje spanning gebracht aan de top van de Nederlandse eredivisie. De Almaarders versloegen koploper PSV in het Philipsstadion met 2-3 en verkleinen op die manier hun achterstand tot zes punten.

Beide ploegen maakten er een spetterende topper van en verdienden bijgevolg eigenlijk alle twee de drie punten. In een matige eerste helft was PSV heer en meester. De ploeg overdonderde AZ bij momenten en kwam halverwege de eerste periode dan ook verdiend op voorsprong. Na een fraaie aanval mocht Jefferson Farfàn op aangeven van Cocu de score openen.

Na de pauze tapte AZ uit een heel ander vaatje en won de topper aan spankracht. In de 52e minuut schoot Moussa Dembele de Alkmaarders op gelijke hoogte. Vervolgens trokken beide ploegen massaal ten aanval, maar was het toch AZ dat de betere kansen kreeg. Op het uur kwamen de Alkmaarder dan op voorsprong via Jenner na defensief geklungel van Cocu en Gomes. Twee minuten later zette de aanvoerder van PSV zijn fout recht door van dichtbij de gelijkmaker op de bordjes te zetten.

In een zinderende slotfase gingen beide ploegen nog massaal op zoek naar de overwinning. Beide elftallen kregen nog een reeks kansen en in de 88e minuut viel dan uiteindelijk de beslissing. Met een knappe volley wist Koevermans uiteindelijk Gomes voor de derde maal de verslaan, waardoor de drie punten mee naar Alkmaar gingen. [AN]