Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Mandemakers Stadion
Vertonghen al beslissend voor RKC

RKC Waalwijk heeft in een rechtstreeks degradatieduel Heracles Almelo met 2-0 verslagen. Meteen de eerste zege voor coach Mark Wotte, die zo met zijn elftal de rode lantaarn doorgeeft aan ADO Den Haag.

RKC was het best gestart, maar werd vervolgens geholpen door Wuytens. Na 28 minuten spelen kreeg de speler van Heracles een domme rode kaart en stond de ploeg voor een vrijwel hopeloze zaak. Enkele minuten later profiteerde RKC al van hun numerieke meerderheid. Vertonghen kon ongehinderd op doelman Pieckenhagen afgaan en de Belg faalde niet in de afwerking.

RKC bleef de wedstrijd domineren en kreeg nog enkele kansen om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Toch duurde het tot vijf minuten voor rust alvorens Ricky van den Bergh na een snelle tegenaanval de 2-0 op het bord had geplaatst.