Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Polman Stadion
PSV kan opnieuw winnen
Dirk Pieters

Het was al even geleden maar PSV kon dit weekend eindelijk nog eens winnen in de eigen competitie. Het was de eerste overwinning in vier wedstrijden. De ploeg van Ronald Koeman verloor van Roda JC en AZ en speelde vorige week gelijk tegen Sparta Rotterdam. Gelukkig won het nu de uitwedstrijd bij Heracles Almelo met 0-2. Treffers van Jefferson Farfán en Diego Tardelli waren genoeg voor de drie punten.

Toch was het de thuisploeg die het best begon. Na twintig minuten kreeg de thuisploeg een grote kans. Op aangeven van Mark Looms zette Rob Friend het hoofd tegen de bal, maar doelman Gomes wist uitstekend redding te brengen. Dat was meteen ook de eerste en laatste grote kans van de eerste helft. De toeschouwers in het Polman Stadion kregen veel duels en gerommel om het middenveld te zien. Zo bleef het uiteindelijk 0-0 aan de rust.

Ook het begin van de tweede helft leverde niet veel beterschap op. Pas in de 73e minuut, met de wissel van Tardelli, werd PSV beter. Onder leiding van de Braziliaan werden de Eindhovenaren dreigender voor doel. Hij miste eerst zelf een goede kans, maar zag enkele minuten later zijn ploegmaat Jefferson Farfán toch scoren; 0-1. In de slotminuut zorgde de Braziliaan voor de 0-2 eindstand. In het klassement heeft PSV nu zes punten voor op Ajax en zeven op AZ. [VI]