Speeldag: Speeldag 29
Stadion: De Goffert
Excelsior pakt 3 belangrijke punten
Jimmy Wouters

Excelsior heeft in Nijmegen drie heel belangrijke punten behaald. De Rotterdammers versloegen NEC met 0-1 en lopen op die manier verder weg van het kwakkelende ADO.

De wedstrijd op zich stelde eigenlijk niet veel voor. In de eerste periode konden beide teams nauwelijks kansen creëren. Toch slaagde Slory erin om vijf minuten voor rust vanop een vrije trap voor de 0-1 te zorgen.

In de tweede helft was het dan eenrichtingsvoetbal in De Goffert. NEC joeg nadrukkelijk op de gelijkmaker, maar de ploeg miste creativiteit om voor het nodige doelgevaar te zorgen.

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer in De Goffert. NEC joeg op de gelijkmaker, maar creëerde amper kansen en kwam al helemaal niet tot scoren.

Drie gouden punten dus voor Excelsior dat zo op gelijke hoogte komt met Heracles Almelo.