Speeldag: Speeldag 31
Stadion: De Kuip
Feyenoord gaat af op eigen veld
Dirk Pieters

Feyenoord ging zondagnamiddag zwaar onderuit op eigen veld. De ploeg van coach Erwin Koeman verloor met 0-4 tegen FC Groningen. Een zoveelste vernedering voor de supporters van Feyenoord.

De eerste kansen in De Kuip waren voor de bezoekers. Goran Lovre kwam na een kwartier spelen bijna tot scoren, maar Henk Timmer redde uitstekend. Ook Luis Suarez kreeg nog een grote mogelijkheid, maar hij kopte hard op de lat. Ook Feyenoord stak even later de neus aan het venster, maar de verdediging van Groningen had alles onder controle en kon de bal wegwerken.

In de tweede helft ging Feyenoord met de billen bloot. Al na tien minuten kon Goran Lovre de openingstreffer scoren na een blunder van André Bahia. Amper vijf minuten later stond de 0-2 al op het bord. Suarez schoot een rebound op de paal, maar invaller Koen van de Laak kon vervolgens zeer gemakkelijk scoren. Verschillende supporters van Feyenoord verlieten het stadion. Zij zagen dan ook het derde en zelfs vierde doelpunt van Groningen niet. Goran Lovre zorgde voor de 0-3 en kort daarna zorgde invaller Koen van de Laak met zijn tweede voor de 0-4 eindstand.