Stadion: Willem II Stadion

Herbeleef Willem II - Ajax (Nederlandse Eredivisie)

Volg de match tussen Willem II en Ajax live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Eerste achtervolger Ajax moet dus hopen op een misstap van Louis van Gaal en de zijnen. Hoewel ze in Amsterdam nog rotsvast geloven in een reusachtige overwinning op het veld van Willem II (Ajax moet een achterstand van 6 doelpunten goedmaken tegenover AZ), lijkt dat een onwaarschijnlijk parcours. Ter illustratie: als de Alkmaarders in Rotterdam een 0-1 zege boeken, dienen de Ajacieden al met 0-7 afstand te nemen in Tilburg.
Willem II: Zois Peter, Janse Jens, Baelum Thomas, Hill Delano, Swinkels Arjan, Hadouir Anouar, Nieuwendaal Steef, van der Struijk Frank, Kargbo Ibrahim, Boutahar Said, Dos Santos Rodrigues Cristiano.
Ajax: Stekelenburg Maarten, Ogararu George Cristian, Van der Wiel Gregory, Vermaelen Thomas, Emanuelson Urby, Gabri (Gabriël García De la Torre) , Sneijder Wesley, Davids Edgar, De Mul Tom, Huntelaar Klaas Jan, Babel Ryan.
5
Schot van Roger, knap gered door Zois. De daaropvolgende hoekschop leidt tot een afstandsschot van youngster Van der Wiel, dat geen doelpunt oplevert. Ajax start meteen vol vuur aan de wedstrijd.
10
Intussen sijpelt ook hier het nieuws door van de twee vroege treffers van PSV, waarmee de Eindhovenaren alvast de achterstand in het doelsaldo al goedgemaakt heeft. Ajax volgt nu virtueel op twee punten van PSV en stoomt aan een razend tempo door, Willem II houdt voorlopig stand.
20

Goal
Doelpunt van Urby Emanuelson (Onbekend Onbekend)
Emanuelson zet Ajax op weg naar de dertigste landstitel. Ondertussen wordt ook Rotterdam in de gaten gehouden, waar AZ met tien man verder moet en Excelsior een strafschop mag trappen.
35
Ajax speelt erg nerveus maar leidt nog steeds met 0-1 en kroont zich virtueel tot Nederlands landskampioen.
40
Ajax domineert, Willem II countert af en toe maar kan Stekelenburg niet bedreigen. Ondertussen is ook Edgar Davids ontsnapt aan een gele kaart na een opeenstapeling van pittige overtredingen.
42
Een hoekschop voor de Tilburgers, genomen door Hadouir, blijft even hangen maar wordt weggekopt door Davids. Ajax lijkt de rust te halen als virtueel kampioen.

Scheidsrechter
Rust
Na één minuut blessuretijd fluit scheidsrechter Haverkort voor de rust. Ajax gaat de rust in met een 0-1 voorsprong na een doelpunt van Urby Emanuelson. Maar er is uiteraard nog niets beslist en één doelpunt van AZ kan de stemming hier helemaal doen omslaan.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Tom De Mul
Ingevallen Nicolae Mitea

46
Terwijl onze landgenoot De Mul vervangen wordt door Mitea, gaat Ajax op zoek naar meer doelpunten. Op die manier kunnen ze immers PSV achter zich houden. De regerende landskampioen kan met twee extra doelpunten tegen Vitesse immers over de Ajacieden springen.
58
Feest in Tilburg, wanneer de 2-1 van Excelsior wordt omgeroepen. PSV en Ajax lijken plots onderling voor de titel te gaan strijden.
68
Onrust en verwarring, PSV komt op 4-1 (en even later bijna op 5-1). Alle Ajacieden met een radiootje in de hand weten nu dat hun ploeg dringend moet scoren.
75

Goal
Doelpunt van Klaas Jan Huntelaar (Onbekend Onbekend)
Wat een ontlading: Klaas-Jan Huntelaar schiet Ajax opnieuw naar de eerste plaats! Wat een spanning hier in Tilburg...
77
Vervangen Ryan Babel
Ingevallen Kenneth Perez

Henk Ten Cate gooit Perez erin, hij moet zijn ex-ploeg AZ van de titel helpen houden.
83
Ajax moet nu echt gaan scoren, of het verliest zo dadelijk de landstitel met één doelpunt verschil van PSV. Bijna kregen we een anti-climax, wanneer Willem II een grote kans onbenut laat.
85
Wat een mogelijkheid voor Klaas-Jan Huntelaar! De goalgetter van Amsterdam kopt een voorzet van Ogararu centimeters over. Ajax blijft verwoed zoeken naar de kampioenschapstreffer. Eén goal en Ajax is kampioen.
86
Sneijder! Wat een kans opnieuw, uiteengespat op de benen van Peter Zois.
87
Davids kan net niet profiteren van slecht uitverdedigen achterin bij Willem II. Een halve minuut fluit Haverkort op tien meter van het Tilburgse doel een vrije trap na een terugspeelbal op Zois...
87
Na wat tumult en hernemingen trapt Huntelaar de vrije trap in de muur. Het levert Ajax wel een hoekschop op.
90
We gaan de blessuretijd in, we krijgen drie minuten extra tijd.
92
Willem II komt niet meer over de middellijn, Ajax drukt de thuisploeg nu helemaal tegen het eigen doel. De spanning is onbeschrijfelijk.
93
Stekelenburg komt bij een hoekschop mee naar voren, Willem II kan bijna scoren op de counter. We zitten nu echt in de laatste seconden.