Stadion: Amsterdam ArenA
Henk ten Cate pakt eerste prijs met Ajax
Harald Berings

Ajax en kersvers trainer Henk ten Cate hebben hun eerste prijs van het nieuwe voetbalseizoen al binnen. De Amsterdammers veroverden in de eigen Arena de Johan Cruijff Schaal, het equivalent van onze Supercup.

Bekerwinnaar Ajax kwam al vroeg op voorsprong via Mauro Rosales en behield die voorsprong tot aan de rust. Meteen na de pauze schoot Phillip Cocu de bordjes weer in evenwicht. Kenneth Perez, die verrassend op de bank moest starten, viel even na het uur in en scoorde meteen, waarna ook Wesley Sneijder nog doel trof.

PSV begon gehavend aan de wedstrijd en miste haar start dan ook compleet. Ajax kon hiervan profeteren door al na 7 minuten de score te openen.

Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg de Eindhovense club meer grip op de partij en kon het ook voor wat gevaar zorgen via voornamelijk Arouna Koné. PSV kwam dan ook vlak na de pauze verdiend op gelijke hoogte dankzij een treffer van Cocu.

Ajax nam vervolgens het initiatief over waarna PSV nauwelijks meer in het stuk voor kwam. Oscar Moens, die in doel stond wegens de blessure van Gomez, lag aan de basis van de tweede Amsterdamse treffer. Zo werkte hij een schot van de sterk spelende Stam onvoldoende weg, waardoor Perez zijn ploeg op voorsprong kon brengen.

Het hoogtepunt van de avond was het werkelijk schitterende afstandsschot van Wesley Sneijder waarmee de einduitslag op 3-1 vastgelegd werd.