Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Nieuw Galgenwaard
Feyenoord maat te groot voor Utrecht
Jimmy Wouters

Met enkele opmerkelijke transfers probeert Feyenoord zijn positie aan de top terug in te nemen. Ondanks die hoge verwachtingen wil trainer Van Marwijk te hoge verwachtingen vermijden. De 0-3 overwinning tegen FC Utrecht kan nu een voorteken zijn voor die verwachtingen.

Toch was het FC Utrecht dat het beste aan de wedstrijd was begonnen. Zo kreeg de ploeg via Nelisse en Cornelisse twee uitstekende momenten. Het kantelmoment van de wedstrijd was de botsing tussen doelman Grandel en Slory. De Feyenoord-aanvaller moest gewisseld worden terwijl de goalie verder kon.

Een slimme beslissing was dat niet, want de Utrecht- keeper maakte geen al te beste indruk op het schot van Luigi Bruins enkele minuten later.

In de tweede periode moest Utrecht komen, waardoor de Domstedelingen achterin meer ruimte moesten prijsgeven. Feyenoord profiteerde hier optimaal van. Zo werd Hofs alleen vrijgespeeld door Makaay en stond de 0-2 op het bord.

Utrecht stond nu voor een vrijwel onmogelijke opdracht. Vandenbergh kwam nog wel 20 minuten voor tijd in het veld, maar ook de Belg kon geen doelpuntje meer meepikken. Die goal viel vijf minuten voor tijd aan de overzijde waar Makaay zijn eerste competitiedoelpunt mocht vieren.