Stadion: Arke Stadion

Herbeleef FC Twente - AZ Alkmaar (Nederlandse Eredivisie)

Volg de match tussen FC Twente en AZ Alkmaar live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Om 14u30 wordt de wedstrijd afgetrapt tussen FC Twente en AZ Alkmaar in de Eredivisie van het Nederlandse voetbal. De thuisploeg staat momenteel op de 8e plaats met 20 punten en dat zijn er 3 meer dan tegenstander van vanmiddag en het op de 10e plaats gerangschikte AZ. Beide teams kunnen een goede zaak doen in het klassement, zo kan Twente mits winst en puntenverlies van andere concurrenten op de 4e plaats komen. AZ kan opklimmen en het duo Utrecht en Groningen bijbenen dat op plaats 5 en 6 staat. Als we naar de opstellingen kijken, zien we dat Romero in het doel staat ten nadele van Waterman die een blessure opliep in het Europese duel tegen Larissa. Musampa ondergaat hetzelfde lot en moet vanaf de zijlijn toekijken. Ari keert bij AZ terug in de basis.
Twente: Boschker Sander, Braafheid Edson, Denneboom Romano, El Ahmadi Karim, Elia Eljero, Engelaar Orlando, Heubach Jeroen, N'Kufo Blaise, Wielaert Rob, Wilkshire Luke, Huysegems Stein.
AZ Alkmaar: Agustien Kemy, Cziommer Simon, Da Silva Ferreira Ariclenes (Ari), de Zeeuw Demy, Jaliens Kew, Mendes da Silva David, Opdam Barry, Pocognoli Sebastien, Romero Sergio, Steinsson Gretar, Dembele Moussa.
00:00
De wedstrijd is begonnen.
3
Hoekschop Twente.
6
Beide ploegen nemen een afwachtende houding aan en tasten elkaar af.
8
Eerste dreigende actie komt via De Zeeuw, die de bal naar Ari verstuurt de kans die de Braziliaan krijgt wordt niet goed afgewerkt.
12
Eerste hoekchop voor AZ.
13
Eerste poging van via Twente vanwege Braafheid die op doel besluit, maar doelman Romero kent geen problemen.
16
Twente probeert te dreigen met een stilstaande fase. De vrije trap van Engelaar gaat in de handen van de doelman.
18
Momenteel heeft de thuisploeg het meeste initiatief. AZ probeert te counteren wanneer het kan. Het zoekt meestal Dembele op om de acties te maken.
19
Hoekschop voor Twente.
20
Het gaat goed over en weer de laatste minuten. Nu een hoekschop voor AZ.
20
Tweede opeenvolgende hoekschop voor AZ.
23
Nu moet Wielaert even verzorgd worden na een duel met Ari.
23
Het ontbreekt beide ploegen aan creativiteit om door beide organisaties te geraken.
24
Wielaert kan na de verzorgende ingreep terug deelnemen aan de wedstrijd.
26
Huysegems met een poging, maar hij ziet zijn bal naast gaan.
28
Twente dringt aan om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Nu is er een voorzet van Elia, maar spijtig genoeg voor de flankspeler staan er geen medespelers om voor verdere dreiging te zorgen.
31
AZ speelt een matige eerste helft tot nu toe. Het heeft moeite om de thuisploeg onder druk te zetten. Ook Dembele is moelijk aanspeelbaar deze middag.
33
Nu Twente via N'Kufo die een steekpass geeft richting Orlando Engelaar, maar De Zeeuw kan het gevaar keren.
36
Een grote kans voor Twente via N'Kufo, maar Romero haalt alles uit zijn kast om de poging te redden. Dit was een goede mogelijkheid voor Twente om te scoren.
39
Hoekschop Twente. De thuisploeg dringt aan.
43

Goal
Doelpunt van Blaise N'Kufo (Onbekend Onbekend)
Kort voor rust kan de thuisploeg zijn inzet omzetten in een doelpunt.
45
Hoekschop AZ.

Scheidsrechter
Rust
We gaan rusten met een 1-0 stand in de wedstrijd tussen Twente en AZ. Het zag er lang naar uit dat we met een 0-0 de koffie gingen opzoeken, maar N'Kufo bezorgde Twente alsnog voor rust de verdiende voorsprong. Het toonde veel inzet en wilskracht om opzoek te gaan naar een doelpunt. AZ speelde een matige eerste helft en zal in de kleedkamers wakkergeschud moeten worden door trainer Louis Van Gaal. Weinig inzet en creativiteit bij de bezoekers. Ruststand 1-0.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft begint. Benieuwd wat de rust heeft teweeg gebracht bij beide ploegen en of AZ het tij nog kan keren.
48
Bij AZ laat Van Gaal Pellé zich opwarmen voor een eventuele invalbeurt.
50
Twente heeft ook niet gewijzigd aan zijn opstelling. Het gaat proberen verder te gaan op zijn elan van de eerste helft.
51
 Gele kaart voor Sergio Romero

51
Wat opvallend is in deze wedstrijd is dat er veel ruimte gaapt tussen de linies.
52
Penalty voor FC Twente.
53
Romero stop de bal!
53
Wilkschire staat achter de bal, probeert hem te plaatsen.
55
 Gele kaart voor Jeroen Heubach

60

Goal
De verdubbeling van de voorsprong is een feit.
61
Vervangen Simon Cziommer
Ingevallen Graziano Pelle

62
Romero redt een schot van Elia. De thuisploeg wil de wedstrijd helemaal afmaken.
63
66
AZ speelt niet goed genoeg om de thuisploeg pijn te doen of voor echte dreiging te kunnen zorgen.
68
 Gele kaart voor Karim El Ahmadi

70
De spelwijze van Twente ligt de bezoekers duidelijk niet. Dembele wordt moeilijk bereikt en de flanken kunnen nauwelijks voor dreiging zorgen.
70
Musampa komt erin voor Agustien.
72
Twente is daar opnieuw met dreiging via Engelaar, maar Romero voorkomt verder gevaar.
73

Goal
Doelpunt van Graziano Pelle (Onbekend Onbekend)
De bezoekers kunnen dan toch de aansluitingstreffer scoren op een vrije trap van Pocognoli, die wordt binnengeschoten door de invaller Pellé.
75
Vervangen Sébastien Pocognoli
Ingevallen Julian Jenner

75
Het wordt dan toch onverhoopt spannend na het doelpunt via de Italiaan die Van Gaal binnen de lijnen bracht.
78
Van Gaal gooit nu alles in de strijd om de wedstrijd alsnog een andere wending te geven.
78
Vervangen Stein Huysegems
Ingevallen Ramon Zomer

80
Twente is even de grip op de wedstrijd kwijt. AZ voetbalt beter na de wissels.
81
Twente kan nog eens dreigen via Heubach, maar het schot wordt overgetikt door de doelman.
84
Dembele probeert met een schot, maar ziet de bal naast gaan.
89
Met nog een paar minuten te spelen probeert AZ nog even druk te zetten.
90
3 minuten extra.
90
70 minuten lang had Twente duidelijk overwicht in deze wedstrijd, maar sinds de tegentreffer voetbalt AZ iets beter.