Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Nieuw Galgenwaard
Utrecht nagelt Sparta aan de schandpaal
Jimmy Wouters

FC Utrecht heeft vrijdagavond verwoestend uitgehaald. De ploeg slachtte Sparta Rotterdam genadeloos af: einstand 7-1.

Sparta Rotterdam kwam onvoorstelbaar zwak voor de dag. FC Utrecht trok dan ook onmiddellijk ten aanval en zag zich daarin nauwelijks gehinderd worden door een kwakkelende Rotterdamse verdediging.

Al van het eerste fluitsignaal was het eenrichtingsvoetbal richting het doel van doelman Westerveld. Na zeven minuten mocht de onfortuinlijke doelman zich al voor het eerst omdraaien. Op de prachtige volley van Loval was de doelman echter volstrekt kansloos.

Sparta herstelde vervolgens enigszins het spelbeeld, maar nadat Loval er op het half uur 2-0 van maakte, was het verzet volledig gebroken. Nog geen twee minuten later hing namelijk al de derde Utrechtse treffer tegen de touwen dankzij Robin Nelisse. Utrecht ging verder op zijn elan door en liep, geholpen door de bijzonder zwakke Rotterdamse defensie, voor rust uit tot 5-0. De doelpunten werden gescoord door George en Dickoh.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld, al kreeg Sparta ook wat kansjes. Dat had het vooral te danken aan Utrecht dat wat gas van het pedaal haalde. Na een intikker van Nelisse stond het 6-0 waarna Utrecht de teugels wat liet vieren. Yuri Rose kon hiervan profiteren door alsnog het eerreddende doelpunt mee te pikken. Nadat Spartaan Rutjes nog rood kreeg, maakte Loval de afstraffing compleet door de 7-1 eindcijfers op het bord te plaatsen. [AN]