Volg de match tussen De Graafschap en Vitesse live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
Vitesse mag de wedstrijd aftrappen.

Om 12u30 wordt de wedstrijd gespeeld tussen De Graafschap en Vitesse. Op de Vijverberg gaan beide clubs op zoek naar de 3 punten. Het is een streekderby die leeft bij de supporters.
De Graafschap: Vidarsson Arnar, Powel Berry, Fung a Wing Cerezo, De Groot Donny, Van Fessem Jim, Schöne Lasse, Hese Léon, Fränkel Purrel, Schuurman Resit, Meijer Rogier, Keller Stephan.
Vitesse: Sprockel Civard, Swerts Gill, Gommans Harrie, Takak Jasar, Junker Mads, Verhaegh Paul, Velthuizen Piet, van der Schaaf Remco, Kolk Santiago, Sansoni Sebastien, Janssen Theo.
1
De Graafschap probeert te voetballen via de flanken.
1
Vitesse gaat vooral proberen te voetballen via combinatie.
3
Beide ploegen willen zo snel mogelijk de wedstrijd naar zijn hand zetten, maar slaagt daar nog niet in. Vitesse heeft wel het meeste initiatief.
4
Eerste hoekschop voor de thuisploeg.
5
De hoekschop wordt weggewerkt door Sansoni.
6
Eerste kans is voor De Graafschap waarbij Velthuizen zijn kunnen moet tonen.
10
De bezoekers zijn nog niet in het zestienmetergebied geraakt van de thuisploeg. Ze stuiten telkens weer op de afweergordel van De Graafschap.
11
Eerste kans voor Vitesse met Gommans die ruimte krijgt om uit te halen, maar de doelman weet er raad mee.
14
Mooie kopbal van Powel richting doel waarbij Velthuizen alles uit zijn kast moet halen om de bal in hoekschop te verwerken. Dit was een serieuze kans voor de thuisploeg.
15
Vidarsson nu met een schot, maar deze vormt geen gevaar voor de doelman.
16
Powel wordt afgevlagd wegens buitenspel.
17
Van der Schaaf begaat een overtreding.
19
De thuisploeg heeft het meeste balbezit, maar springt daar slordig mee om om de verdediging van Vitesse onder druk te zetten. De mannen van Aad De Mos kunnen makkelijk stand houden.
23
De Groot probeert een strafschop uit te lokken, maar de scheidsrechter trapt niet in de val.
26
Hoekschop Vitesse.
27
Deze hoekschop levert geen gevaar op, want de bal kan geplukt worden door de doelman.
29
Vrije trap Vitesse op een heel interessante plaats voor een specialist.
30
De vrije trap van Theo Janssen wordt tegen de muur getrapt.
33
Powel met een knap schot richting doel, maar Velthuizen kan de bal wegboksen.
35
Kolk probeert met een schot vanop afstand. De bal waait over het doel.
40
Beide ploegen missen de creativiteit om tot echt uitgespeelde kansen te komen.
42

Goal
Doelpunt van Santiago Kolk (Onbekend Onbekend)
Eerste echte kans voor de bezoekers is meteen raak.
43
Knap schot van Van der Schaaf, waarbij de bal tegen de paal belandt. Dit was bijna de verdubbeling van de voorsprong.

Scheidsrechter
Rust
We gaan rusten met een 0-1 stand. De eerste helft was er één om snel te vergeten. Geen van beide ploegen kon echt het laken naar zich toe trekken. Er werd wel gescoord via Kolk, die een fout in de verdediging van de thuisploeg afstrafte. De Graafschap had wel het meeste balbezit, maar de bezoekers konden stand houden en zelfs een belangerijk doelpunt voor rust scoren. Het stond bijna 0-2, maar de paal bracht redding voor de thuisploeg. Ruststand: 0-1.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De spelers betreden de grasmat voor de tweede helft.
46
De tweede helft begint.
46
Er zijn geen wissels doorgevoerd tijdens de rust. Benieuwd wat de tweede helft gaat brengen in deze streekderby.
47
Overtreding van De Groot.
47
Gommans wordt afgevlagd wegens buitenspel.
50
De thuisploeg gaat nu proberen meer tempo in de wedstrijd te krijgen en zo de verdediging van Vitesse tot wankelen te brengen.
55
De Graafschap slaagt er tot nu toe nog altijd niet in om echte kansen te creëren.
56

Goal
Doelpunt van Jasar Takak (Onbekend Onbekend)
De verdubbeling is een feit.
57
De thuisploeg kan niet alleen nauwlijks kansen bijeenvoetballen. Het staat nu ook nog twee doelpunten in het krijt.
58
De Graafschap gaat iets proberen forceren met een nieuwe kracht die klaarstaat om in te vallen.
59
Vervangen Lasse Schøne
Ingevallen Reinier Robbemond

62
De thuisploeg gaat nu meer risico moeten nemen om terug in de wedstrijd te komen. Het moet oppassen dat men niet op een rake counter stuit.
63
Vervangen Léon Hese
Ingevallen Niklas Tarvajärvi

65
Veel stilliggende ballen in de tweede helft, waardoor geen echte kansen worden gecreëerd. Zonder kansen kan men moeilijk tot doelpunten komen.
68
Vrije trap voor De Graafschap.
69
Mooie kopbalkans voor Fung a Wing, maar de bal gaat niet binnen de doelpalen.
71
Schuurman probeert het vanop afstand, maar Velthuizen is attent. De thuisploeg maakt meer tempo.
72
Bijna de 0-3, maar Van Fessem houdt het schot van Kolk uit zijn doel.
74
Er komt nu veel ruimte aan beide zijden. De Graafschap probeert nu via tempoversnellingen de bezoekers pijn te doen, maar lopen het risico op een scherpe counter.
75
Goede mogelijkheid tot schot op doel via invaller Robbemond, maar die raakt de bal helemaal verkeerd.
76
Vervangen Arnar Vidarsson
Ingevallen Joep Van den Ouweland

78

Goal
Doelpunt van Santiago Kolk (Theo Janssen)
Het beslissende doelpunt is wellicht gevallen deze middag. Theo Janssen verstuurt een mooie voorzet richting Kolk, die met een kopbal de doelman verschalkt.
80
Vervangen Mads Junker
Ingevallen Juan Gonzalo Lorca

81
Dit doelpunt is te wijten aan het alles of niet spelen van de thuisploeg, waardoor Vitesse scherp kan counteren.
83
Lorca wordt afgevlagd wegens buitenspel.