Volg de match tussen Willem II en AZ Alkmaar live, samen met vele andere supporters.

Straks moet AZ het opnemen tegen Willem II dit gebeurd in het Willem II stadion, waar ze hopen om een goed resultaat te boeken. Live verslaggeving kunt u hier lezen rond half negen, alvast een prettige avond. De opstelling is nu beschikbaar.
Willem II: Aerts Maikel, Baelum Thomas, van der Struijk Frank, Gregoire Christophe, Boutahar Said, Janse Jens, Messoudi Mohamed, Swinkels Arjan, Poepon Rydell, Kargbo Ibrahim, Mourad George.
AZ Alkmaar: Waterman Boy, Opdam Barry, Pocognoli Sebastien, Ariclenes Da Silva Ferreira, Cziommer Simon, Koenders Milano, Donk Ryan, Dembele Moussa, de Zeeuw Demy, Vormer Ruud, Pelle Graziano.
1
De spelers zijn op het veld van Tilburg, de eerste wedstrijd van speeldag 22 is van start. Willem II doet de aftrap van de eerste 45 minuten op het redelijk harde veld door de slechtere weersomstandigheden.
1
Willem II begint met redelijk wat druk te zetten, AZ maakt foutje, vrije trap voor Willem II
2
Messoudi trapt, Waterman redt en de bal gaat in corner, maar de bal wordt weggetrapt.
3
AZ breekt door het middenveld maar geraakt niet in de 16 meter.
5
Zeer rustige wedstrijd, AZ krijgt een schietkans, Cziommer trapt in de armen van Aerts.
8
Het spel is in evenwicht maar AZ probeert om kansen te krijgen maar geraken niet ver.
10
Hoekschop van Pocognoli maar in de armen van Aerts.
11
Schot van Mourad die de bal controleerde via zijn arm maar de bal ging in Waterman zijn armen.
12
Dembele maakt een overtreding op de helft van Willem II maar geen kaart.
13
Veel druk voor het doel van Waterman, voorzet van Janse maar kreeg hem niet goed gericht, doeltrap.
14
Donk kan vanuit zijn eigen helft volledig doorlopen richting de helft van Willem II, past naar Dembele maar die schiet naast, het leek nergens op.
18
Inworp voor Willem II kort bij het doel van AZ.
18
Bal wordt snel weggewerkt door AZ.
19
Kargbo iets te hard, vrije trap AZ.
20
Mooie bal naar voor, Dembele kan prachtig wegdraaien met een hakje naar achter maar slechte pas, hoekschop.
20
Mooie voorzet maar handspel van AZ, Vrije trap voor Aerts.
22
Janse kan volledig doorlopen vanaf het middenveld en wordt gevloerd in het strafschop gebied maar geen penalty, de bal wordt weggewerkt. Einde gevaar maar Willem II blijft druk zetten.
23
Trek foutje van AZ, Vrije trap voor Willem II op hun eigen speelhelft nog.
24
Janse gaat fel in op Dembele en blijft liggen maar geen overtreding.
26
Bij Cziommer was er iets in zijn rug gesprongen en is even behandeld met een soort creme. Dembele is terug het veld op en de bal is momenteel bij Willem II.
27
Gegoire zet voor maar mourad kan niet trappen maar de bal gaat in hoekschop. Cziommer wacht op zijn vervanging.
27
Hoekschop kwam recht in de armen van Aerts.
30
Vervangen Simon Cziommer
Ingevallen Julian Jenner

Pijn in de rug.
31
We zijn het eerste half uur gepasseerd en de stand is nog steeds 0-0. Er zijn al wat enkele kansen geweest maar de bal ging steeds naast.
31
Swinkels aan de bal en doet een lange bal naar voor maar Poepon kan de bal niet aan de voet houden.
32
Fout op Jenner, vrije trap voor AZ.
35
Vrije trap voor Willem II, tien minuten voor rust.
35
De bal ging recht in de armen van Waterman.
37

Goal
Doelpunt van Mohamed Messoudi (Onbekend Onbekend)
Prachtige aanval, Van der Struijk zet voor, Opdam werkt weg maar in de voeten van Messoudi en hij trapt mooi rechts onderaan binnen.
38
Willem II blijft druk zetten, AZ laat veel ruimte, Van der Struijk trapt maar hoog over. Doeltrap voor Waterman.
39
Jenner trapt op doel maar Aerts pakt.
40
Donk zet voor, Pelle kopt door maar Willem II werkt weg, Inworp voor AZ.
42
Veel volk in het middenveld, overtreding van Dembele.
43
Willem II blijft aanvallen, Messoudi maakt een actie, hoekschop.
43
De bal komt recht in de armen van Waterman.
45
Er worden 2 minuten extra speeltijd toegevoegd.
45
Willem II is op zoek naar het tweede doelpunt en zetten dus veel druk.
45
Waterman doet de laatste doeltrap van de eerste helft, de Zeeuw trapt maar de bal ging naast.

Scheidsrechter
Rust
De scheidsrechter blaast op het fluitje, rustpauze voor iedereen. De stand is 1-0. kan AZ nog terug komen? Dat zullen wij de in de komende 45 minuten weten.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45
Vervangen Demy De Zeeuw
Ingevallen Louis Van Gaal

Ali is ingevallen. (Van Gaal Louis is omdat Ali onbreekt in de spelers lijst dit wordt later aangepast, Sorry voor het ongemak).
46
De spelers beginnen aan de tweede helft. AZ trapt tegen de bal, zullen ze gelijk komen of gaat Willem II nog verder uitlopen? Dat zullen wij nu weten !
47
AZ krijgt een vrije trap. Pocognoli trapt laag tegen de muur.
50
Jenner schiet met links maar dat is niet zijn goede voet dus de bal gaat ver naast.
51
Koenders gaat naar het strafschopgebied die past maar Aerts snapt de bal.
52
Inworp voor AZ
53
AZ zet druk, knappe trap van Vormer maar Aerts red, Ali schiet iets te hoog over.
53
Vrije trap voor AZ.
54
De bal vliegt de muur in, het ganse strafschop gebied zit vol dus weining schietkans voor AZ.
55
Willem II breekt uit pas van Mourad naar Messoudi maar zijn krul gaat langs de goal.
56
Pelle sprong hoog en gebruikte zijn elleboog waarbij een AZ speler van het veld is. AZ heeft momenteel het meeste balbezit.
57
Ari gaat snel langs links maar kan niet voorzetten.
59
AZ gaat naar voor maar geraakt niet ver.
60
Counter van Willem II maar Donk zit er goed tussen.
61

Goal
Doelpunt van Said Boutahar (George Mourad)
Waterman maakt een zware fout en geeft de bal zomaar uit handen. Boutahar zat er goed tussen. 2-0
62
Hoekschop voor AZ maar wordt naast gekopt door Donck
62
Vervangen Sébastien Pocognoli
Ingevallen Haris Medunjanin

63
Jenner zet goed door naar Ari, die zet voor maar kan er niets mee doen.
64
Vrije trap voor AZ kort bij het doel van Aerts.
64
De bal beland recht in de armen van Aerts.
65
AZ zet hoge druk voor de 2-1 maar ze geraken niet tot bij het doel.
65
Donk maakt een overtreding. Vrije trap voor Willem II.
66
De bal van Messoudi ging recht in de armen van Waterman.
66
Dembele zet voor maar geraakte weer niet voorbij de verdediging.
66
Counter van Willem II maar van der STruijk was slordig en kans verkeken.
67
Poepon kreeg net een tik tegen het hoofd maar is al terug in het spel.
68
Vervangen George Mourad
Ingevallen Niels Vorthoren

69
AZ maakt een actie en krijgt een corner.
70
Bal weggehaald door Gregoire, Willem II gaat weer super snel naar voor maar Da Silva werkt weg.
71
Counter van AZ... Ari krijgt de bal prachtig van Jenner het schot van Ari ging recht op het doel af maar schiet op Aerts.
73
Willem II blijft druk zetten en AZ probeerd te scoren. De bal is nu voor Willem II en hebben een vrije trap.
73
De bal werd buiten getrapt. Inworp voor AZ.
74
Jenner jaagt fel maar wordt niet beloond.
74
Janse schiet hoog over het doel van Waterman.
75
Waterman trapt uit, de bal komt goed tot bij Pelle en die past naar Dembele maar Willem II werkt buiten. Inworp AZ maar de bal gaat richting Aert, Doeltrap.
77
De supporters van Willem II zijn al aan het zinnen alsof ze al gewonnen zijn maar de kans zit er dus inderdaad goed in dat ze hier de punten pakken. Vrije trap voor Willem II door gevaarlijk spel van AZ.
78
Bal gaat uit, inworp voor AZ richting Aerts die de bal ver naar voor trap.
79
Foutje van Willem II, Vrije trap op een gevaarlijk plaats maar in de muur!
79
 Gele kaart voor Frank van der Struijk
Tevroeg uit de muur gesprongen.
80
Willem II blijft toch nog steeds druk zetten.
81
 Gele kaart voor Christophe Gregoire
Vasthouden / Trekken aan shirt
81
Vrije trap voor AZ maar de bal geraakt niet tot in het strafschop gebied.
83
Het bal circuleert veel in het middenveld.
83
Aanval van Willem II, Schot van Vorthoren maar de bal ging naast.
84
AZ wilt naar voor, Waterman trapt uit maar duw foutje van Pelle
85
Vervangen Mohamed Messoudi
Ingevallen Darl Douglas

86
Willem II ging snel naar voor, Vorthoren ging neer, Penalty!
86
 Rode kaart voor Barry Opdam
Gooit zijn lichaam ertussen.
87

Goal
Doelpunt van Frank van der Struijk (Onbekend Onbekend)
Zet de penalty mooi om in de linkerbovenhoek. 3-0
88
De wedstrijd is nu duidelijk beslist, Willem II wint hier de wedstrijd met een duidelijke score.