Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
AZ pakt in de slotfase een punt in Roda
Jimmy Wouters

AZ is er voor de negende keer op rij niet in geslaagd een wedstrijd winnend af te sluiten. In Kerkrade geraakte de ploeg ter nauwernood aan een puntje.

De wedstrijd tussen beide middenmoters was er eentje om snel te vergeten. Na een stormachtig begin van de thuisploeg was het AZ dat het balbezit opeiste.

De Alkmaarders waren genoodzaakt om voor de aanval te kiezen want na enkele minuten stond de ploeg al op achterstand. Roland Lamah zette zich op de linkerflank goed door en bood Willem Janssen de 1-0 op een presenteerblad aan.

Roda trok zich vervolgens terug en beperkte zich tot counteren. AZ kon het gekregen veldoverwicht niet in vloeiende combinaties omzetten. De ploeg kreeg wel kansen, maar de Alkmaarse spitsen hadden hun torinstinct duidelijk vergeten.

De beste kans was halverwege de tweede helft voor Moussa Dembélé. De Rode Duivel anticipeerde goed op een slechte terugspeelbal van Cheik Tioté. Dembélé omspeelde doelman Castro, maar besloot vervolgens zo zwak dat Saeijs het leer eenvoudig uit het lege doel kon halen.

Uiteindelijk slaagde AZ er dan toch in een puntje mee naar Alkmaar te nemen. Tien minuten voor tijd trapte Sziommer een vrije trap heerlijk over de muur en langs Castro.

Na de 1-1 trok Roda weer uit haar verdedigende stelling, maar ook de ingevallen Jamaïque Vandamme (terug uit langdurige blessure) kon niet verhelpen dat er twee punten uit het Parkstad Limburg Stadion vlogen. (AN)