groFC Groningen
utrUtrecht
0-1
58' Gregoor van Dijk (pen)
Jimmy Wouters

FC Utrecht heeft haar eerste overwinning van het seizoen beet. De Domstedelingen gingen met 0-2 winnen bij FC Groningen. Dat betekent meteen de tweede nederlaag in de vorig jaar vrijwel onklopbare Euroborg.

Utrecht was in de eerste periode de betere ploeg. Het team van Willem van Hanegem had meer balbezit maar was niet zo vaak voor doel te vinden. De keren dat het in de buurt van doelman Brian van Loo kwam, was de ploeg wel onmiddellijk gevaarlijk. Vooral Dickoh was erg dicht bij een doelpunt. FC Groningen daarentegen kwam nauwelijks in het stuk voor en mocht tevreden zijn dat er niet gescoord werd voor rust.

Na rust kreeg kwam Utrecht dan verdiend op voorsprong. Nadat Nelisse in de zestien foutief werd gestopt, mocht Gregoor van Dijk vanop de stip de score openen. Groningen ging vervolgens nog wanhopig op zoek naar de gelijkmaker, maar vlak voor tijd besliste Hans Somers de wedstrijd door via de binnenkant van de paal te scoren. [AN]