vitVitesse
graDe Graafschap
Datum: 22/09/2007 20:00
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Gelredome
Promovendus verbaast vriend en vijand
Jimmy Wouters
| 0 reacties
Promovendus verbaast vriend en vijand
Foto: © SC

De Graafschap blijft vriend en vijand verbazen. Nadat de promovendus in de openingsspeeldag een ferm pak slaag kreeg van Ajax, herpakte de ploeg zich formidabel en staat nu dankzij een 0-2 overwinning bij Vitesse zelfs op een vierde plaats.

De zege van De Graafschap in de Gelredome was oververdiend. De Achterhoekers waren duidelijk sterker dan Vitesse dat na zijn sterke start nu wat doorzakt.

Aanvankelijk waren de betere kansen voor de bezoekers. Vooral De Groot en Powel kregen enkele fraaie mogelijkheden, maar beiden deden niets met de kansen. Ook Vitesse zorgde voor doelgevaar. Zo was doelman Van Fessem telkens paraat op schoten van Swerts, Kolk en Due.

Uiteindelijk was het De Graafschap dat twintig minuten voor tijd op voorsprong kwam via Purrel Fränkel. De van Vitesse overgekomen verdediger viel in en scoorde bij zijn eerste baltoets al onmiddelijk de openingstreffer.

Vitsse ging nu op zoek naar de gelijkmaker maar het schot van van der Schaaf strandde op de lat. Niet veel later besliste Powel dan de wedstrijd door er 0-2 van te maken.