Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Polman Stadion
Doelpunt Dembele levert geen punten op
Jimmy Wouters

Na de bekernederlaag tegen Cambuur Leeuwarden incasseerde AZ zondagmiddag ook de tweede nederlaag van het seizoen in de competitie. Hercales was met 2-1 te sterk voor de ploeg uit Alkmaar.

AZ zal stilaan een kunstgrascomplex krijgen, want net als Cambuur speelt ook Heracles op kunstgras. Dat belette Dembele echter niet om zijn ploeg al na veertien minuten op voorsprong te bregen. De Belg werkte een voorzet van Steinsson in doel.

Lang mocht AZ niet genieten van de voorsprong want luttele minuten later zorgde Everton voor de verdiende gelijkmaker. Nog een minuut later had Lakic de uitgelezen mogelijk om Heracles al op voorsprong te brengen, maar zijn schot belandde voorlangs. AZ had het erg moeilijk met het spel van Heracles, maar was vlak voor rust toch dicht bij een tweede doelpunt. Het schot van Martens strandde echter op de paal.

In de tweede helft kwam Heracles dan toch op voorsprong nadat Maas een penalty voorbij doelman Romero schoot. De Argentijnse keeper had net daarvoor Van den Bergh gevloerd. De Alkmaarders lieten vervolgens een erg hopeloze indruk achter, waardoor de overwinning van Heracles niet meer in gevaar kwam. [AN]