Speeldag: Speeldag 7
Stadion: De Koel
Vandenbergh bezorgt Utrecht drie punten
Jimmy Wouters

FC Utrecht is dankzij een 1-2 overwinning bij VVV Venlo voorlopig opgerukt naar een plekje in de linkerkolom. Het was Kevin Vandenbergh die met zijn eerste doelpunt voor de drie punten zorgde.

Utrecht begon uitstekend aan de wedstrijd want na nauwelijks vijf minuten moest Kevin Begois zich al gewonnen geven. De Belgische doelman had geen antwoord op de inzet van Robin Nelisse.

De bezoekers bleven gevaarlijk en kregen via uitblinker Lucian Sanmartean enkele uitstekende kansen. Venlo daarentegen vocht zich knap terug in de wedstrijd en kreeg via een bedrijvige Jans nog een uitstekende kans.

Op enthousiasme gingen de Limburgers op zoek naar een verdiend punt. Een kwartier voor tijd stond de gelijkmaker eindelijk op het bord. Via een knappe kopbal maakte de Belg Ken Leemans er fraai 1-1 van.

Hoeveel moeite het kostte om langszij te komen, zo gemakkelijk verspeelde Venlo dat ene punt. Een minuut na de gelijkmaker mocht Kevin Vandenbergh vanuit buitenspelpositie toch scoren en dompelde op die manier de thuisaanhang in een diepe rouw. [AN]